Tiszameer

Ooievaars 2Het Tiszameer is met zijn oppervlakte van 127 km2 een wonder der natuur. Het ligt in de grote Hongaarse laagvlakte in de nabijheid van het nationaal park Hortobágy.
Duizenden vogels kan men hier aantreffen in het grote moerasachtige gebied. Vooral de hoeveelheid ooievaars, waarvoor in ieder Hongaars dorp vele tientallen nestmogelijkheden op elektriciteitspalen en lantarenpalen zijn gemaakt, is er indrukwekkend.

Tiszameer

Tisza-tavi Ökocentrum
oko centrum 540Ga eens kijken in het Tisza-tavi Ökocentrum. Absoluut een bezoek waard om te zien wat er in en om het Tiszameer allemaal leeft.
Vanaf de uitkijktoren heb een prachtig zicht op de hele omgeving!
Bezoek de website.

Het prachtige Tiszameer
Het meer met zijn verschillende dieptes is een waar paradijs voor iedereen die van het buitenleven en de natuur wil genieten. Of je nu houdt van vissen, wandelen, fietsen, of dat je lekker wilt zonnen of zwemmen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

In Abádszalók zijn er ook veel andere watersportmogelijkheden zoals: waterfietsen, parasailing en jetskiën. Je kunt er ook rustig met een bootje het meer op om een hengel uit te werpen.

Langs de oevers zijn tal van mooie plekjes waar je kunt vissen of gewoon lekker genieten. Het is er een waar visparadijs.

Omgeving Tiszameer
mostmagyarulnummer42In Most Magyarul nummer 42 van begin 2008 stond een leuk artikel met bezigheden op en rond het Tiszameer.
Erg leuke dagtochtjes zoals een wandeling over een vlonderbrug over het meer en naar de eilanden in het meer. Een aanrader om te lezen!
Bekijk het artikel hier print het uit en neem het mee.